Annemieke Stelpstra

Welkom, mijn naam is Annemieke Stelpstra.

Mijn passie is werken met mensen. Juist de grote verscheidenheid tussen mensen boeit me enorm. Al ruim 20 jaar ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Daarin heb ik veel ervaring opgedaan in het  werken met verschillende problematieken en hulpverleningstechnieken. Het fascineert me hoe mensen in elkaar zitten en wat hen drijft naar bepaald gedrag. Tijdens mijn studie HBO Toegepaste Psychologie leerde ik dat gedrag voor een gedeelte ook te maken heeft met hoe je brein fysiologisch in elkaar zit en hoe dat je gedrag bepaald.

Met andere woorden; ook al is veel gedrag aangeleerd, heel vaak gedraag je je, of voel je je, op een bepaalde manier omdat er domweg teveel of te weinig van een bepaald stofje in je hersenen  wordt aangemaakt. Het bekende voorbeeld is AD(H)D, veroorzaakt door o.a. een tekort aan de neurotransmitter dopamine. We weten dat serotonine zorgt voor een ‘feel good’ gevoel en dat deze omgezet wordt in melatonine wanneer het donker wordt. Zo zijn er inmiddels 50 neurotransmitters bekend die allerlei processen in je lijf aansturen. Wanneer er dus een verstoring in de overdracht van de hersenen is, kunnen er allerlei klachten ontstaan. Deze kunnen mild zijn, waarbij ze wat ongemak veroorzaken, maar ook ernstig, waardoor iemand zeer belemmerd word in zijn functioneren en/of psychisch welbevinden.

Toen ik dynamische neurofeedback ontdekte, en ik ontdekte dat de hersenen zichzelf van allerlei onbalans kunnen herstellen, mits ze daarover de juiste informatie krijgen, wilde ik daar meer van weten. Hoe ik neurofeedback in mijn persoonlijke leven ontdekte ging als volgt:

In 2007 kreeg ik een burn-out. Het was ook rond die tijd dat ik ontdekte dat ik ADD heb. Mijn kinderen kregen ook diezelfde diagnose. Daarnaast ontwikkelde mijn zoon na onze verhuizing een gegeneraliseerde angststoornis.

Als moeder blijf je altijd op zoek naar hoe je je kinderen het beste kan helpen en zo kwam NeurOptimal Dynamische Neurofeedback op mijn pad. We zijn alledrie trainingen gaan volgen met verbluffende resultaten. Mijn hoofd werd stil, ik kon me beter concentreren, het runnen van een druk huishouden werd veel gemakkelijker en mijn slaapritme werd beter. Ook mijn geheugen, wat erg slecht was na de burn-out, verbeterde opmerkelijk.

De veranderingen bij mijn zoon waren nog indrukwekkender; zijn angsten verdwenen. Als ik hem nu zie genieten van het leven is soms nog onbegrijpelijk hoeveel angsten hij een paar jaar geleden nog had.

Door mijn eigen positieve ervaringen ben ik me meer in Dynamische Neurofeedback gaan verdiepen en ontstond de wens om met dit geweldige stukje technologie andere mensen te helpen. Begin 2013 heb ik zelf de cursus gevolgd en de Basic Zengar Certificatie behaald. In juni van dat jaar was mijn eigen praktijk een feit. Sindsdien zijn er al veel mensen die dankzij de Neurofeedback heel anders in het leven staan dan voordat ze hier kwamen. De meeste cliënten omschrijven het veranderingsproces alsof ze ‘gereset’ zijn. Ze komen dichter bij zichzelf. Hun ervaringen met Neurofeedback zijn te lezen op de pagina ‘reacties van cliënten’.

Je kunt me altijd mailen, bellen of langskomen voor een informatief gesprek over wat Neurofeedback voor jou kan betekenen.