Alternatieve High Tech

Neurofeedback wordt door de medische wereld geschaard onder alternatieve therapie, wat door sommige mensen kan worden ervaren als ‘zweverig’. NeurOptimal Dynamische Neurofeedback is echter een staaltje High Tech, wat door de snel toegenomen ontwikkeling van de technologie van de laatste decennia, zich ondertussen tot het neusje van de zalm mag scharen als het gaat om trainen van de hersenen:

  • Als enige systeem geeft NeurOptimal de hersenen in elke training feedback op een alle frequenties tussen de 0-64 Hz, en niet op twee of drie frequenties per keer (dit is het grote verschil tussen klassieke biofeedback en dynamische neurofeedback). In plaats van ‘behandeling’ voor één specifiek symptoom, krijg je feedback op ‘alles’. Dit zorgt ervoor dat er balans komt in alle lagen van het menselijk functioneren. Psychisch, emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel.
  • En het geeft deze feedback op basis van de hersenactiviteit in die op dat moment gemeten wordt, en niet op een meting van enige tijd geleden.
  • Het gebruikt geavanceerde mathematica – Joint Time Frequency Analysis – die verfijnd toegepast is om menselijk EEG te ‘lezen’.

Zengars benadering gaat uit van het zelf organiserend vermogen van het centraal zenuwstelsel:

  • Met de juiste technologie kun je de hersenen van essentiële informatie voorzien die de hersenen zelf ten goede kunnen aanwenden.
  • Een training is een voortdurende uitwisseling tussen het centraal zenuwstelsel en de software.
  • Er is geen sprake van een derde die bepaalt welke kant het brein op moet gaan, welke frequenties omhoog of omlaag getraind moet worden – op basis van wat het gemiddelde brein zou moeten doen.

Bron: www.breingoed.nl