Wat is Neurofeedback

Neurofeedback is een geavanceerde methode, waarbij de hersenen worden getraind om zo veerkrachtig, flexibel en efficiënt mogelijk te kunnen werken. Veel problemen en klachten vinden hun oorzaak in een tekortschietende hersenwerking. Neurofeedback-training bevordert een betere gezondheid, innerlijke rust, meer vitaliteit en levensvreugde.

Tijdens de training wordt voortdurend de hersenactiviteit geregistreerd. Op het moment dat er turbulentie en/of instabiliteit gemeten wordt krijgen de hersenen hierover feedback. Zij ontvangen informatie over wat zij zojuist gedaan hebben. Voor de hersenen is dit voldoende om zich opnieuw te oriënteren en zelfregulerend de balans te herstellen. Dit proces wordt vele malen tijdens trainingen herhaald. Door deze training optimaliseren de hersenen het vermogen om stabiel en in balans te zijn en te blijven. Er komt evenwicht in de activiteit in de verschillende frequenties in de hersengebieden. Daardoor kunnen zij zo optimaal mogelijk functioneren.

Wij werken met de non-lineaire  NeurOptimal® NO3 methode. Dit is een unieke methode die het hele frequentiespectrum van de hersenen omvat met positieve effecten op veel gebieden, zoals lichamelijk, psychisch, emotioneel,  relationeel en spiritueel.